Coronavirus in Spanje

Coronavirus in Spanje

Het coronavirus houdt de gemoederen flink bezig. Niet alleen voor de volksgezondheid, maar ook voor de economie heeft de verspreiding van het coronavirus ernstige gevolgen. Landen sluiten de grenzen en het openbare leven komt stil te liggen. Door de snelle verspreiding van het coronavirus in Spanje heeft de Spaanse regering op zaterdag 14 maart besloten om het sociale verkeer vanaf maandag 16 maart aan banden te leggen. Men mag alleen naar buiten om naar het werk te gaan, boodschappen te doen, om medische redenen, om te zorgen voor ouderen en kinderen en om naar de bank te gaan.

De Spanjaarden, die veelal in kleine appartementen wonen, moeten binnen blijven terwijl zij juist altijd buiten zijn, in contact met elkaar. De maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus in Spanje zoveel mogelijk te beperken levert dan ook on-Spaanse plaatjes op; de straten in het altijd drukke Madrid zijn leeg, de mensen zitten binnen.

Je vraagt je af hoe het zit met de vakantie die je geboekt hebt nu het openbare leven dankzij het coronavirus in Spanje vrijwel helemaal stil ligt?

 

Iedere vliegtuigmaatschappij en reisorganisatie gaat anders om met annuleringen. Onderaan deze blogpost vind je links naar een aantal webpagina’s met informatie over de annuleringsvoorwaarden van bedrijven in de reisbranche. Sommige aanbieders geven reizigers met reserveringen tot en met een bepaalde datum de mogelijkheid om de reservering om te boeken (al dan niet met bijbetaling van het prijsverschil en/of wijzigingskosten). Andere aanbieders maken gebruik van voorwaarden bij verzachtende omstandigheden in verband met het coronavirus zodat hun klanten zonder problemen kunnen annuleren wanneer een reis onder deze voorwaarden valt. 

Kijk hier voor meer informatie per organisatie:

Agoda

Airbnb

Anwb camping 

Budgetair 

Corendon

DeJongIntra 

Djoser 

Kras 

Prijsvrij 

Sawadee 

SNP Natuurreizen 

Stip reizen 

Suntip.nl

Sunweb 

Transavia 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven