Coronavirus Spanje; het laatste nieuws

In Catalonië is het dragen van een mondkapje altijd verplicht

08/07/2020 Door de corona-uitbraak in Segría, een regio in het gebied van de provincie Lerida, heeft de Catalaanse overheid de maatregelen aangescherpt. Lees hier het hele artikel

2 regio's dicht wegens nieuwe corona-uitbraak

06/07/2020 In Spanje zijn twee regio’s opnieuw in lockdown gegaan na een nieuwe uitbraak van het coronavirus. Het gaat om A Mariña in Galicië en Segría in Catalonië. Lees hier meer

Het aantal doden in Spanje veel hoger dan voorspeld

28/05/2020 In Spanje worden mensen die overlijden alleen tot de corona-doden gerekend waneer zij positief getest zijn op het virus. Het aantal doden dat werd verwacht en het werkelijke aantal doden in de periode van 13 maart tot 22 mei verschilt enorm: het werkelijke aantal doden ligt 56% hoger. Lees hier het hele artikel.

Toeristen vanaf juli weer welkom in Spanje

23/05/2020 Als het vierstappenplan is opgevolgd en heel Spanje weer volledig uit de lockdown is gekomen mogen de Spanjaarden weer vrij door het land reizen en zijn toeristen weer welkom. Lees hier het hele artikel. 

Nederlanders in Spanje

20/5/2020 Welke regels gelden voor Nederlanders in Spanje? Mogen zij naar Nederland reizen? Moeten zij in quarantaine bij aankomst? Lees het hier. 

Zij stierven door corona

17/5/2020 Joke en Wiel Koenderman overwinterden al dertig jaar in het Spaanse Benidorm. Ze gingen in lockdown, maar werden toch besmet met het virus. Lees hun verhaal hier. 

Massaal de straat op na versoepeling maatregelen

2/5/2020 Nu de maatregelen in Spanje een beetje versoepeld zijn gaan de Spanjaarden massaal naar buiten. Iedereen is toe aan buitenlucht. Lees hier het hele artikel. 

Spanje gaat heel langzaam weer open

13/4/2020 Spanje blijft op slot, maar een aantal beroepen die niet vanuit huis gedaan kunnen worden mogen vanaf deze week weer op locatie worden uitgevoerd. Lees hier meer.

Spanje is op de goede weg

8/4/2020 Uit een groot onderzoek naar aanleiding van de lock downs in Europa is gebleken dat de verspreidingsgraad in Spanje op 1,01 ligt, terwijl dit in Groot-Brittannië 1,68 is. Lees hier het hele artikel.

Valse informatie tijdens de corona-epidemie

30/3/2020 In Spanje wordt whatsapp meer dan in Nederland gebruikt als nieuwsbron. Op de website Maldito Bulo (verdraaide nonsens), wordt de valse informatie ontkracht. Lees het hele artikel…

Spookstad Madrid

28/3/2020 Het gewoonlijk zo drukke Madrid is uitgestorven. In Madrid zijn de meeste besmettingen en doden door het Coronavirus te betreuren. Bekijk hier het bericht…

Cyberaanval op Spaanse ziekenhuizen

25/3/2020 Cybercriminelen hebben geprobeerd om de computersystemen van Spaanse ziekenhuizen te besmetten met een virus dat bekend staat als Netwalker. Lees hier verder… 

Onverwachte samenwerking

24/3/2020 Rijinstructeurs van verschillende Spaanse autorijscholen helpen het Rode Kruis met het afleveren van eten, drinken en medicijnen bij mensen die dat nodig hebben. Lees hier het hele artikel (Spaans).

640.000 Corona sneltesten arriveren in Spanje

23/3/2020 Coronavirus Spanje: De sneltesten die in Spanje zijn aangekomen worden in eerste instantie verspreid onder de zorgmedewerkers en verzorgingshuizen voordat zij aan de rest van de populatie worden gegeven. 

https://english.elpais.com/society/2020-03-23/640000-rapid-coronavirus-tests-arrive-in-spain.html

Verlenging noodtoestand Spanje

22/3/2020 Coronavirus Spanje: De Spaanse Premier Pedro Sánchez verlengt de noodtoestand met vijftien dagen. De bedden op de intensive cares raken op veel plekken vol en men verwacht dat het ergste nog moet komen. Het aantal mensen dat is overleden aan de gevolgen van Corona is dit weekend opgelopen tot 1.326 en het aantal bevestigde besmetting ligt op 24.926. 
 

Blijf thuis!

21/3/2020 Coronavirus Spanje; “Blijf thuis!”, zeggen ook de Spaanse zorgmedewerkers. Op social media gaan filmpjes rond waarin Spaanse verpleegkundigen iedereen bedanken voor het applaus en hun landgenoten met klem verzoeken om toch vooral thuis te blijven. “!Quédate en casa! Wij doen dit samen, wij geven alles, met jullie hulp: blijf thuis!”

Grote zorgen om Spaanse ouderen

20/3/2020 Coronavirus Spanje; ook in Spanje maakt men zich grote zorgen om de ouderen in verzorgingstehuizen. De krant El País heeft vele telefoontjes en emails ontvangen over de kritieke situaties waarin de ouderen verkeren, van het tekort aan medewerkers tot ambulances die weigeren om patiënten te vervoeren.

Lees hier het hele artikel (Engels)…

Coronavirus Spanje; in cijfers

De laatste ontwikkelingen over het aantal coronavirus besmettingen in Spanje op 19/03/2020

Totaal aantal besmettingen 19980
Totaal aantal hersteld 1588
Totaal aantal sterfgevallen 1002

De Spaanse overheid houdt alle ontwikkelingen rondom het coronavirus in Spanje bij en is te bekijken via de website: 
https://covid19.isciii.es/

Coronavirus Spanje; wat betekent dit voor mijn vakantie naar Spanje?

Heb je een vakantie geboekt naar Spanje en ben je benieuwd wat dit betekent voor jou? Bekijk hier per aanbieder hoe zij omgaan met het coronavirus en wat je mogelijkheden zijn voor je vakantie naar Spanje.

Schuiven naar boven