Stedentrip Sevilla; een magische stad in het zuiden van Spanje.

Sevilla is een prachtige stad gelegen in Andalusië, in het zuiden van Spanje. Zoals in alle steden in deze regio zie je ook in Sevilla de sporen van de Moorse geschiedenis terug in de architectuur. Een stedentrip naar Sevilla is, wanneer je op zoek bent naar een langere vakantie, goed te combineren met Granada en Córdoba. Als je tijdens je stedentrip naar Sevilla maximaal wilt genieten van alles wat deze stad te bieden heeft, zorg dan voor een accommodatie in het centrum van de stad. Het leven in Sevilla speelt zich vooral op straat af en de stad lijkt 24 uur per dag te leven. In de middag is het even wat rustiger in de stad, want dan wordt er siësta gehouden. Een vierdaagse stedentrip naar Sevilla is voldoende om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad rustig te bekijken. 

Stedentrip Sevilla; wat mag ik niet missen?

Het Alcázar Real de Sevilla is het koninklijk paleis. Een bezoek aan deze prachtige Moorse bezienswaardigheid is echt de moeite waard! Je kunt er uren ronddwalen en dan nog het idee hebben niet alles in je te hebben opgenomen. Zeker als je van geschiedenis en architectuur houdt zoals ik kun je niet zeggen dat je in Sevilla geweest bent totdat je naar het Alcázar bent geweest. Het gebouw is ongeveer even oud als het Alhambra in Granada, maar de opdracht voor de bouw van een kasteel werd enkele eeuwen eerder gegeven door de eerste kalief van Al-Andalus. De prachtige versieringen op de muren van het paleis zijn gemaakt door de Moren, die meewerkten aan de bouw van het paleis. De verschillende tuinen die het Alcázar Real de Sevila rijk is hebben allemaal verschillende stijlen. Wil je dit prachtige Moorse paleis bezoeken? Koop je ticket vooraf online!

Plaza de España van Sevilla
Plaza España

Het Plaza de España van Sevilla is het mooiste plein dat ik ooit heb gezien. Het plein werd aangelegd in 1929, ter ere van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling. Deze had als doel het op symbolische wijze versterken van de band met de kolonies. Het plein is halvemaanvormig en wordt omringd door gebouwen die ten tijde van de wereldtentoonstelling het paviljoen van Spanje vormden en nu gebruikt worden door de overheid. Overal waar je kijkt vind je azulejos; typisch Andalusische tegeltjes. De volledig met deze tegeltjes betegelde bankjes onder aan de gebouwen vertegenwoordigen de Spaanse provincies. Na een bezoek aan dit plein, is een bezoek aan het ernaast gelegen Park María Luisa een aanrader.

Kathedraal van Sevilla
Kathedraal van Sevilla

Wat natuurlijk niet mag ontbreken tijdens je stedentrip naar Sevilla is een bezoek aan de kathedraal. De kathedraal van Sevilla is het grootste gotische kerkgebouw ter wereld. Voorheen stond op deze plek een Moorse moskee. Een aantal onderdelen van de oorspronkelijke moskee bleven gespaard, zoals te zien is in de Sinaasappelhof en de Giralda (voorheen de minaret). De Giralda, de klokkentoren van de kathedraal, is het symbool van Sevilla en als je een prachtig uitzicht wilt hebben over de stad dan kun je deze mooie toren beklimmen. In de kathedraal is het praalgraf van Christoffel Columbus te vinden. Het is niet zeker of dit graf daadwerkelijk het stoffelijk overschot van Columbus bevat. Ook is in de kathedraal de grafsteen van de zoon van Columbus te vinden. Achter verguld traliewerk staat het altaarstuk dat gemaakt is door de Vlaming Pieter Danckaert. Het is het allergrootste altaarstuk ter wereld.

Stedentrip Sevilla; en verder?

Zowel het Alcázar Real de Sevilla als de Giralda liggen in de Barrio Santa Cruz Sevilla; de Joodse wijk van Sevilla. Deze wijk bestaat uit talloze kleine straatjes en het is net een doolhof, maar wel heel erg sfeervol. Het is heerlijk om hier een hele middag rond te lopen en mensen te kijken op één van de vele terrasjes op de prachtige pleinen.
De Spanjaarden houden ervan om te zingen en te dansen en doen dat ook op straat. In Sevilla wordt door vrouwen in prachtige traditionele jurken de sevillanas gedanst; een dans die verwant is aan de flamenco. Begeleid door gitaarmuziek tikken de speciale schoenen die de Spaanse dames dragen er lustig op los op de stenen en tegels.
Nederlanders zijn gek op fietsen, toch? De vele fietspaden en de redelijke afstanden tussen de bezienswaardigheden maken dat je tijdens je stedentrip naar Sevilla prima voor de fiets als vervoermiddel kunt kiezen. Het is leuk om de stad zelf te ontdekken, maar je kunt er ook voor kiezen om een tour te boeken zodat een enthousiaste gids je alles over deze schitterende stad in Andalusië kan vertellen!


Ben je na het lezen van deze blogpost enthousiast geworden en wil je direct een stedentrip naar de Sevilla boeken? Klik hier om een last minute naar Sevilla te boeken of klik hier voor de goedkoopste vliegtickets naar Sevilla.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven