top 5 dingen die je moet zien/doen in Murcia

Murcia is de hoofdstad van de in het zuiden gelegen regio die ook Murcia heet. Als je denkt aan een citytrip of vakantie naar Spanje, dan is Murcia waarschijnlijk niet de eerste naam die bij je opkomt. Jammer, want een bezoek aan deze zonnige Spaanse stad is echt de moeite waard!

Ik heb de stad leren kennen toen ik vorig jaar naar een Nederlands-Spaanse bruiloft ging in Murcia. Om een idee te krijgen van waar de Spaanse bruidegom was opgegroeid ben ik een paar dagen voor de bruiloft alvast afgereisd naar Murcia om de stad te ontdekken en ik wil graag nog eens terug.

Ik heb een top 5 samengesteld van de dingen die je moet zien/doen in en rondom de stad Murcia:

1. Bezoek de kathedraal van Murcia. Deze heeft een prachtige façade in barrokstijl. Onze Lieve Vrouwe van Fuensanta, de beschermheilige van Murcia, bevindt zich 6 maanden per jaar in de kathedraal en de andere 6 maanden is zij te zien in de kerk van Fuensanta, op de berg. Naast de kathedraal staat een museum met 15e en 16e eeuwse kunst dat de moeite van het bezoeken waard is.

2. Het casino van Murcia is prachtig! Het is alsof je echt een kijkje neemt in de geschiedenis van dit mooie gebouw.

3. Plaza de las Flores is dé plek om tapas te eten in Murcia. Murcia is een geweldige stad qua gastronomie en zeer betaalbaar. Ga op vrijdag en/of zaterdag om te lunchen, na 13.30, marineras (tonijnsalade met ansjovis op een hard broodje), bonito con tomate (een vissoort die ook wel bekend staat als “de gestreepte tonijn”) of salchichas secas con almendras (droge worst met amandelen) eten en drink daarbij het Murciaanse bier Estrella de levante.

4. Bezoek El santuario de Fuensanta net buiten de stad. Vanaf deze berg heb je uitzicht op de hele vallei van de Río Segura, waar Murcia in ligt. In deze regio worden veel soorten groenten en fruit verbouwd die naar vele andere Europese landen worden geëxporteerd en daarom heeft deze regio zo’n belangrijke rol in onze voedselvoorziening.

5 Francisco Salzillo is een bekende en zeer getalenteerde beeldhouwer uit Murcia. Het Salzillo museum is een aanrader voor wie van kunst houdt!

Ga je per vliegtuig naar Murcia? Dan vlieg op Alicante. Klik op de knop hieronder om het goedkoopste ticket te bemachtigen.

Voor een complete deal naar Murcia klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven