Top 5 onbekende Spaanse steden om te bezoeken

In deze blogpost aandacht voor 5 steden die zeker een bezoekje waard zijn, maar die waarschijnlijk niet als eerste in je opkomen wanneer je een citytrip naar Spanje aan het plannen bent. In willekeurige volgorde:
– Murcia
– Gerona
– Tarragona
– Segovia
– Cádiz

Murcia
Murcia? Waar ligt dat? Ik kan me voorstellen dat dat je eerste gedachte is wanneer je deze naam ziet en ik neem het je niet kwalijk. Ik had ook nog nooit van Murcia gehoord totdat mijn beste vriend een murciano ontmoette die me met heel veel enthousiasme vertelde over zijn thuisstad. Voor hun Spaans-Nederlandse bruiloft ben ik afgereisd naar deze voor Nederlanders onbekende Spaanse stad waar ik ontdekte dat ik niet begrijp waarom Nederlanders hier niet massaal naartoe gaan! Het is een heel gemoedelijke stad waar van alles te zien is en waar je heerlijk kunt eten.

Gerona
Gerona wordt vaak in één adem genoemd met Barcelona, omdat er een vliegveld in de buurt van deze onbekendere stad ligt vanwaar je naar Barcelona kunt gaan. Dat Gerona een prachtige oude stadsmuur heeft en interessante bezienswaardigheden zoals de kathedraal en de Joodse wijk is minder bekend. Je hoeft je in deze stad niet te vervelen.

Tarragona
Tarragona is een stad in Catalonië waar een groot aantal historische monumenten te vinden is. De ruïnes van het Tarragona uit de Romeinse tijd, bestaande uit 14 aparte bouwwerken, staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Als je door het historische gedeelte van deze stad wandelt heb je het idee dat je in een openluchtmuseum bent beland. Vanaf het park dat boven het amfitheater ligt zie je niet alleen het theater liggen, maar heb je ook uitzicht op zee; wauw!

Segovia
Segovia ken je, of je je er nu bewust van bent of niet. De stad staat namelijk sinds 1985 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en foto’s van de stad worden vaak gebruikt voor reclamemateriaal voor Spanje. Het Romeinse aquaduct, dat waarschijnlijk uit de 2e eeuw dateert, is gigantisch en wereldberoemd. De kleine straatjes met grote keien geven je het idee dat je terug in de tijd bent gereisd. Het is de moeite waar om ook het koninklijke paleis “Palacio Real de La Granja de San Ildefonso” te bezoeken dat net buiten de stad ligt.

Cádiz
Cádiz is een havenstad in Andalusië, die niet aan de Middellandse Zee, maar aan de Golf van Cádiz ligt, ten noordwesten van de Zuilen van Hercules. Klein Havana, zoals Cádiz ook wel genoemd wordt vanwege de malecón (de boulevard die in Havana, Cuba ook heeft), is een veelzijdige stad: je kunt er lekker eten, cultuur snuiven en op het strand liggen. De kathedraal van Cádiz is heel bijzonder, omdat deze in verschillende stijlen gebouwd is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven