Midweek Barcelona

Midweek Barcelona uitzicht

Midweek Barcelona; hoe haal ik het meeste uit mijn stedentrip?

Barcelona is een fantastische stad en om die reden ben ik er al meerdere malen geweest. Tijdens iedere stedentrip word ik verrast door haar schoonheid en door het feit dat er op iedere hoek van de straat iets te zien is; dat kan prachtige architectuur zijn, een gezellig restaurant, een piepkleine bar of een straatartiest. Tijdens een Midweek Barcelona krijg je een goed beeld van de stad en kom je ook nog aan ontspanning  toe. 

Midweek Barcelona; waar slaap ik?

Als je een paar dagen naar Barcelona gaat dan is het aan te raden om een hotel in het centrum te boeken. Je wilt tenslotte niet iedere ochtend lang hoeven reizen om in de stad te komen, dat is zonde van je tijd! Ik heb in verschillende hotels geslapen tijdens de keren dat ik in Barcelona was, maar altijd in het centrum, omdat ik het heerlijk vind om direct de drukte in te stappen als ik ’s ochtends op pad ga en ik ’s avonds graag tot laat geniet van een drankje op een terras. Mijn tip voor een ontspannen Midweek Barcelona? Bedenk van tevoren wat je verwacht van de locatie van een hotel: wil je dat het in de buurt van de Sagrada Familia ligt of zit je liever aan het strand? Neem je de hop on hop off bus om de bezienswaardigheden te bezoeken of ga je liever met de metro? Dit zijn allemaal factoren die bepalend zijn voor het hotel dat je gaat boeken. Weet je waar je hotel zich moet bevinden? Dan vind je de beste deal bij Trivago. Op die manier kun je een strategische uitvalsbasis kiezen voor een onvergetelijke Midweek Barcelona!
architecture-building-daylight-exterior-543606

Midweek Barcelona; wat ga ik doen?

Tijdens mijn eerste stedentrip naar Barcelona wilde ik álles zien, maar dat gaat natuurlijk niet. Aan het einde van de eerste dag wist ik zeker dat ik nog een keer terug zou gaan naar Barcelona, dus ik besloot de Sagrada Familia alleen van buiten te bekijken, omdat ik geen kaartje online had gekocht en wachten anderhalf uur duurde. Wat jij gaat doen tijdens je Midweek Barcelona? Dat kan ik beter aan jou vragen! Wat wil je doen? Wat wil je zien? En, misschien nog wel belangrijker, hoeveel tijd wil je besteden aan het bezichtigen van Parc Güell en ga je het Picasso Museum wel of niet in, bijvoorbeeld? Mijn bezoek aan Parc Güell duurde zo’n drie uur. Het is een heel fijn park om doorheen te lopen en er is zoveel te zien! Ook voor de Sagrada Familia moet je op twee tot drie uur rekenen. Naast het zien van deze highlights van Barcelona vind ik het belangrijk om ook tijd te hebben om te ontspannen. Op die momenten van rust kun je genieten van al het moois dat je tot dan toe gezien hebt; laat het op je inwerken. Plan grote activiteiten bijvoorbeeld in de ochtend en neem daarna de tijd voor een uitgebreide lunch zodat je ’s middags kunt dwalen door de leuke, kleine straatjes die Barcelona rijk is.

Midweek Barcelona; hoe haal ik het meeste uit mijn trip?

Bepaal van tevoren welke bezienswaardigheden je per se wilt zien. Is dat haalbaar in de tijd die je hebt? Kun je tijd besparen door een kaartje online te kopen? Voor de Sagrada Familia is dit aan te bevelen als je niet lang in de rij wilt staan. Het nadeel is dat je vastzit aan een bepaalde tijd, het voordeel is dat je een heleboel tijd bespaart! Je koopt je tickets bijvoorbeeld hier. Hopelijk geniet jij binnenkort van een Midweek Barcelona en word je, net als ik, verliefd op deze geweldige stad!

Midweek Barcelona; mijn top 3 bezienswaardigheden.

1 De Sagrada Familia móet je gezien hebben, zowel van binnen als van buiten.
2 Parc Güell laat zien wat een geweldige artiest Gaudí is.
3 Ciutat Vella (Catalaans voor Oude Stad) is een prachtige wijk waar je uren kunt dwalen door de smalle straatjes.
Schuiven naar boven